Trexgäddan

Har varit ute och fiskat en hel del senaste, bl.a. trexgäddan i furusund. Fisket i hemmatrakterna i Vaxholm har varit helt okej med 13-20st gäddor de senaste turerna.

I torsdags morgon klockan halv 6 på morgonen var det av mot furusund efter 3 timmars sömn. Vi var med i fisketävlingen Trexgäddan, i vårt team (Maxfishing) Max (jag) pappa Mats, Viktor och storebror Marcus. Efter skepparmötet bar det av mot fiskeplatserna. Fisket börjar lite halvtrögt, jag styr båten mot en vasskant där vinden ligger på. Första fem minutrarna är det dött, kastar utåt för att se om det kanske hugger utåt istället, vevar in min gul svarta spinnfluga, gör ett långt spinnstopp drar det bara till i spöt. Smått förvånad gör jag mothugg och krokar gäddan som visar sig vara i skaplig storlek. Gäddan gör en rusning ner mot botten, efter ett litet tag ser vi gäddan som är klart över metern. Marcus är beredd att landa gäddan med håven, gäddan gör en sista rusning innan han landar den säkert, flugan lossnar i håven.

Vi mätte och vägde gäddan till 106,7cm för att vara exakt och 7,6kg. En bra start minst sagt!


Viktor drar nästa gädda på drygt 3kg och sedan för Marcus hugg på helltail, även denna kämpade på ganska bra. Underskattande längden på gäddan ganska rejält men den visade sig vara 99cm och vägde drygt 5kg, lite synd att den inte riktigt var 100cm men 2st fina gäddor på kort tid är vi nöjda med i alla fall :)

Fisket under dagen går lite halvtrögt, vi bommar ett par gäddor runt 5kg men första gäddan fick bli den största.
Gäddan räckte ända till 4:e plats av 81st deltagare. Vinnaren hade 110cm så det var små marginaler. Trötta efter en lång dag och middag vid marholmen åkte vi hem med båten mot Vaxhom igen nöjda efter en rolig dag på sjön.

2009-05-23 @ 01:00:10

Kommentarer

Postat av: www.2tjejer1blogg.se

Tävlingar varje vecka!

Just nu kan du vara med och tävla om ett presentkort från KICKS, gå in under "tävlingar"



www.2tjejer1blogg.se

2009-05-26 @ 12:26:33
URL: http://www.2tjejer1blogg.se

Postat av: Anonym

Hoppas du får en härlig dag! :)

allt väl?

2009-05-26 @ 12:32:11


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback